Alevi Derneklerinde Çalıştay Hazırlığı

Ana Sayfa » Genel » Alevi Derneklerinde Çalıştay Hazırlığı
Tarih : 24 Aralık 2010 - 13:01

Alevi dernekleri bugünlerde kendi çalıştaylarını yapmaya hazırlanıyor.

Hükümet geçtiğimiz aylarda Alevi Çalıştayı gerçekleştirmiş, çalıştay kamuoyunda çok tartışılmıştı.Alevi kesimin önemli bir bölümü çalıştayın içeriğine tepki göstermişti.

Alevi dernekleri bugünlerde kendi çalıştaylarını yapmaya hazırlanıyor. 8-9-10 Nisan günlerinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde gerçekleştirilecek “Tahta Zülfikarlılar:Siyaset, Hukuk ve Aleviler” başlıklı etkinliği Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı, Hacı Bektaş VeliAnadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği düzenliyor.

Hüsamettin Cindoruk, Prof.Dr. Binnaz Toprak, Aysel Tuğluk, Ercan Karakaş, Enver Aysever gibi isimlerin de konuşmacı olacağı çalıştay Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İnsan Hakları Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek.