Alevi Kadınlar Birliği Başkanı Birsen Temir

Ana Sayfa » Genel » Alevi Kadınlar Birliği Başkanı Birsen Temir
Tarih : 10 Eylül 2010 - 15:39
Alevi Kadınlar Birliği Başkanı Birsen Temir, başbakanlık makamının bütün inançlara ve kültürlere eşit mesafede olması gerektiğini belirterek, Recep Tayyip Erdoğan’ın Alevilere karşı söylemlerinin, Alevi kamuoyunun kendisine, partisine ve anayasasına karşı aldığı “Hayır” tavrındaki haklılığı ispatladığını söyledi.
Temir açıklamasının devamında: “8 yıllık iktidarları döneminde Aleviler lehine tek bir adım atmayan, meclisteki çoğunluklarına rağmen, zorunlu din dersleriyle Alevi çocuklarını asimile etmeye devam eden, Cemevlerini tanımayan, Dedelik kurumunu aşağılayan, ayrımcılığı teşvik ettiklerinden Malatya’da olduğu gibi Alevi kadınlarına saldırıya zemin hazırlayan AKP’nin bugüne kadarki tavırları aslında yapacaklarının da göstergesidir…
Erdoğan da, aynı düşüncedekiler de artık bilmelidir ki; Ne Aleviler artık dünkü suskun Aleviler, ne de Türkiye demokrasi güçleri!..
Yapılan kampanyalarla ayrımcılığı artıranların, başka inançları hor görenlerin, soy-sop-ırkla uğraşanların 12 Eylül’le hak ettikleri cevap tektir ve bellidir: HAYIR!” dedi.