Ali Balkız: Referandumun hedefinde Aleviler var

Ana Sayfa » Genel » Ali Balkız: Referandumun hedefinde Aleviler var
Tarih : 10 Eylül 2010 - 15:38

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son dönemlerde; miting alanlarında, basın söyleşilerinde Alevilere yönelik “tedirgin edici ve son derece incitici” söylemlerde bulunduğunu belirtti.

Balkız, Erdoğan’ın 72 milyonun Başbakanı olması ve ırk, dil, din, mezhep ayırımı yapmaksızın herkese eşit mesafede’ durması gerekirken, Alevileri suçlayan ve ötekileştiren tavrıyla suç işlediğini ifade etti.

Balkız, Başbakanın kullanmış olduğu ifadelerin AKP hükümetinin Alevilere nasıl yaklaştığının,‘Alevi Açılım’nın “ne kadar sahte olduğunun” en somut kanıtı olduğunu kaydetti.

Başbakan’ın Sincan mitinginde “Dedelerden talimat alma devri bitiyor” şeklindeki ifadelerine de tepki gösteren Balkız “Erdoğan, açıkça Alevi- Sünni ayrımı yapmakta ve güya muhafazakar Sünnileri, Alevilere karşı cephe kurmaya çağırmaktadır. Esas olarak ortaya çıkmıştır ki, bu referandumun hedefinde Aleviler ve Alevilik vardır. Aleviler, tarihin her döneminde ve her coğrafyada Muaviyelerle karşılaşmışlardır, bu acı gerçeğe hazırlıklıdırlar. Bu nedenle yaşananları çok büyük bir soğukkanlılıkla karşılıyoruz. Muaviye’nin 21. Yüzyıldaki haline bürünmüşlere söyleyecek sözümüz; ‘Yürü Bre Hızır Paşa Senin de Çarkın Kırılır’ olacaktır” dedi.