Antalya Hacı Bektaş Veli Vakfı

Ana Sayfa » Haberler » Antalya Hacı Bektaş Veli Vakfı
Tarih : 13 Eylül 2010 - 15:26

Elmalı ilçesine bağlı Tekke köyü yakınlarında mermer ocağı işletmek üzere bazı şirketlere ruhsat verildiği, ancak bu işletmelerin Alevilerin kutsal mekanlarının çok yakınında olduğu bildirildi.

Antalya Hacı Bektaş Veli Vakfı Antalya Şubesi Başkanı Binali Efe, Elmalı ilçesine bağlı Tekke köyü yakınlarındaki mermer ocaklarına tepki göstererek, ‘İşletmecilerin yasal olarak ruhsat almış olmaları, bu inanç merkezine gelen ziyaretçileri toz bulutları içinde zehirleme hakkına sahip olabilecekleri anlamına gelmemelidir’ dedi.

Binali Efe, yaptığı yazılı açıklamada, Elmalı ilçesine bağlı Tekke köyü yakınlarında mermer ocağı işletmek üzere bazı şirketlere ruhsat verildiğini, ancak bu işletmelerin Alevilerin kutsal mekanlarının çok yakınında olduğunu bildirdi. Mermer ocaklarının ‘Alevilerin kutsal mekanlarına tecavüz’ anlamına geldiğini savunan Efe, açıklamasında şunları kaydetti:

‘İşletmecilerin yasal olarak ruhsat almış olmaları, bu inanç merkezine gelen ziyaretçileri toz bulutları içinde zehirleme hakkına sahip olabilecekleri anlamına gelmemelidir. Yılın 365 günü türbeyi ziyarete gelip ibadetlerini yapan yüz binleri ciddiye almamak, rehavet içinde olmak demektir. Özelikle geleneksel Abdal Musa Etkinliklerine gelen on binlerce Alevi inancında olan ziyaretçileri ciddiye almamayı, bu meselenin bilinçli ve maksatlı yapıldığını, hatta saldırı şeklinde yorumlayan kesimler olabilir.’

Efe, açıklamasında, mermer ocağı işletmecilerini ‘aklı referans alarak bir daha düşünmeye’ çağırdı.