Az Yoktan İyidir!

Ana Sayfa » Faaliyetlerimiz » Az Yoktan İyidir!
Tarih : 19 Ekim 2013 - 23:36

Alevilik, Türkiye’de ilk defa detaylı olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın İlköğretim Okullarına gönderdiği Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında 7. Sınıflara okutulmaya başlandı. Bu kitapta Aleviliği detaylı olarak anlatmışlar ve 20 sayfa ayırmışlar.

Aleviliğin olmazsa olmazları olan Cem-Dede ve Semah içerik olarak iyi işlenmiş.

Alevi olmayan vatandaşlar bu kitabı okuduğunda Alevilik hakkında yanlış bildikleri şeyleri doğru olarak öğrenebilecekler. Bunu ilk başlangıçta kazanım olarak görelim.  Az hiç yoktan iyidir. İlerleyen zaman içerisinde Alevi kuruluşlarının buna katkı sunarak gerek sayfa sayısını gerekse daha detaylı olarak verdireceğinden kuşkumuz yoktur. Bu kitaptaki bilgiler Alevi kuruluşlarından alındığını biliyoruz. Hatta İstanbul Alevi Derneği olarak bizlerden de alındı. Kitabın 96. Sayfadaki Semah fotoğrafı da derneğimizin Hubyar Semah  ekibidir.