Bandırma Alevi Kültür Derneği yöneticilerinden çağrı…

Ana Sayfa » Haberler » Bandırma Alevi Kültür Derneği yöneticilerinden çağrı…
Tarih : 13 Eylül 2010 - 15:27

Bandırma Hacıbektaş Veli Kültür Derneği 1993 yılında faliyete geçmiştir. Birçok üyelerimiz tarafından hizmetler edilerek derneğimiz yaşatılmaya çalışılmaktadır. Derneğimiz kısıtlı üye sayısı ve maddi imkansızlıkları ile 60 m2 lik ufak bir büro satın alarak hizmetleri burada vermeye başlamıştır. Gelişen ve çoğalan ALEVİ toplumunun dini vecibeleriniyerine getirmek için bir CEM EVİ yapma ihtiyacı doğmuştur.Yurdumuzda ve diğer ülkelerde CEM EVİ yapma çalışmaları başlatılmış ve çoğunlukla hizmete açılmıştır. BANDIRMA CEM EVİ 2008 yılının ocak ayında yeni yönetim kurulu karaı doğrultusunda Başkan ALİ ŞAHİN ve yönetimkurulu üyelerince beraber bir arsa alımı kararı almışlardır. Bandırma içinde meskun bir semtte 1768 m2 lik bir arsa alınmıştır. Bu arsayı iki üye arkadaşımız evlerini ipotek ederek bankadan 60 aylık vade ile 128.000.00 tl. alınarak arsa sahibine ödeme yapılmıştır. Her ay banka’ya 2.300.00tl geri ödeme yapılmaya başlamıştır. iki buçuk yıldan beri bankaya toplam 130.000.00 tl ödeme yapılmıştır. Ancak bankaya halen 45.000.00.tl kadar borcumuz bulunmaktadır. Kredi ödemelerinde çok sıkıntılar yaşamaktayız. Üyelerimizden bu güne kadar gereken destek ve yardımları aldık ama artık onlarda bu durum karşısında ellerinden gelenlerinin bukadar olduğunu belirtmekteler. 2008 yılının ekim ayında genel merkezin almış olduğu karar ile bundan böyle Derneğimizin adı ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ olarak isin almıştır.Böyle bir maddi güçlük içerisinde olduğumuz halde derneğimizin CEM EVİ arsasına inşa edilecek binanın projesi BURSA KESTEL CEM EVİ nin projesi istenilerek alınmıştır.Bu projeye bakılarak uygun olunacak bir şekilde uygulaması yapılacaktır. Arsanın imar durumu Belediye’ye bildirilmiş aracı olarak ENGİN HARİTA MÜHENDİSLİK VE KADASTRO tarafından gerekli çalışmalar başlamıştır. Derneğimiz 2010 olağan genel kurulunu mayıs ayında yaparak yeni yönetim kurulunu belirlemiştir.Daha önceleride yönetim kurulu üyesi olan “SEVİM DEKTAŞ” Çoğunluk sağlayarak BANDIRMA ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ BAŞKANLIĞINA seçilmiştir. Başkanlığa geldiği dört aylık kısa bir süre içinde yönetim kurulu olarak çalışmalara ara vermeden derneğimiz adına gerekli çalışmaları özenle ve titizlikle devam etmektedir. ŞİMDİ TÜRKİYE’ NİN HER YERİNDEN ALEVİ İNANCINI KALBİNDE BEYNİNDE TAŞIYAN HER YURTTAŞIMIZA SESLENİYORUZ GELİN BANDIRMA CEM EVİMİZİ HEP BERABER YAPALIM. MARMARA’ NIN ORTA YERİNDE BAŞLADIĞIMIZ BU GÜZEL YOLDA BİZE DESTEK OLUN. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNAR SAYGI VE SEVGİLERİMİZİ BİLDİRİRİZ

BANDIRMA ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ BAŞKANI SEVİM DEKTAŞ

HALK BANKASI BANDIRMA ŞUBESİ hesap no 16000114