Basına ve Kamouyuna..Unutmadık Unutturmayacağız..

Ana Sayfa » Haberler » Basına ve Kamouyuna..Unutmadık Unutturmayacağız..
Tarih : 20 Temmuz 2010 - 15:07

Sivas Katliamında Yitirdiğimiz Şehitlerimizi Savunan Avukatlarından Mehmet Cengiz’in Dava Hakkındaki Gelişmeleri açıklayacağı Panel ve Dinletiye Sizleri de Bekliyoruz

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı olarak Vakfımızın Okmeydanı Cemevi’nde bulunan Konferans Salonu’nda gerçekleştireceğimiz kültürel faaliyetlerimizin bu ayki konusu Sivas Katliamı ve dava sürecidir.

2 Temmuz 1993 te Sivas’ta Cumhuriyet düşmanlarının gerçekleştirdiği katliamda hayatını kaybeden canlarımızın davasında gelinen noktayı mercek altına almak ve halkımızı bilgilendirmek istedik. Bu nedenle Sivas Davası’nın müdahil avukatlarından Avukat Şenal Saruhan vakfımızın panelinde konuk olacak. Davanın ve seyrinin anlatılacağı etkinliğimizin yönetmenliğini şair İsmail Aydoğmuş yapacaktır.

Panelimize Sivas katliamında yitirdiğimiz Halk Ozanı Aşık Nesimi Çimen’in eşi aynı zamanda yangından yanarak kurtulan Makbule Çimen, yine yangında yitirdiğimiz ozan Edibe Sulari’nin yeğeni Berrin Sulari de anılarını bizlerle paylaşacak. Sinevizyon gösteriminin de yapılacağı panelde Araştırmacı Yazar Süleyman Zaman da olayın nedensellikleri ve sonucu üzerine yorumlarını bizlerle paylaşacaklar.

Etkinliğimize sanatçılarımızdan Ali Rıza Karataş ve Ali Kocakaya da ağıtlarıyla deyişleriyle bir dinleti sunacaklardır.

Siz basınımızı ve halkımızı 24 Temmuz 2010 Cumartesi günü saat 14.00 – 18.00 arasında yapacağımız, ücretsiz olarak sunduğumuz bu etkinliğe davet ediyoruz

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı

İstanbul Şubesi