Cami ve Cemevi Dayanışması

Ana Sayfa » Haberler » Cami ve Cemevi Dayanışması
Tarih : 24 Aralık 2010 - 12:59

Provokatif saldırıya karşı cami ve cemevi el ele verdiProvokatif saldırıya karşı cami ve cemevi el ele verdi.

BAYKAL SALDIRIYI KINADI, O İMAMI TEBRİK ETTİ

Hükümetin Alevilere yönelik açılımları sürerken İstanbul’un Sultangazi ilçesindeki Habipler Cemevi’nde bir dayanışma örneği yaşandı.

Cemevinin camları kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından önceki gece kırıldı. Cemevinin ilk ziyaretçileri ise Habipler Kanuni Sultan Süleyman Camii İmamı Ahmet Sevim ile cami cemaati oldu. Yapılan saldırıyı kınadıklarını ifade eden Sevim, “Kardeşliğimiz bu tarz olaylar karşısında daha da pekişmelidir.” dedi. Habipler Cemevi Dedesi Mehmet Karabulut ve Dernek Başkanı Yılmaz Başer ise olayın tamamen provokasyon olduğuna dikkat çekti. Ziyareti anlamlı bulduklarını belirten Alevi önderleri, hassas dönemlerde her iki kesimin provokasyonlara karşı uyanık olması gerektiğini vurguladı.

Ziyareti ‘çok anlamlı’ bulduklarını belirten Alevi önderler, “Böyle hassas dönemlerde Alevi ve Sünni kesimler çok akıllı davranmalı. Alevilerin üzerinde oynanan oyunlar kimseye fayda getirmez.” dedi. Talihsiz olay önemli bir gelişmeye de vesile oldu. Mahalleli, Sünni ve Aleviler olarak ortak program yapma kararı aldı. Cami cemaati, cemevinin birtakım ihtiyaçlarını karşılama sözü de verdi. Bu arada Cemevi Dedesi Mehmet Karabulut, olayla ilgili şu bilgileri verdi: “Sabah namazına giden bir dostumuz cemevinin etrafında birilerini görmüş. En büyük desteği emniyetten aldık. Bir gün önce de cemevinin önünde bulunan Türk bayrağı ve cemevi flaması yırtıldı. Olayın vahametini hissederek emniyete ihbarda bulunduk. Herkesin bu olay karşısında şapkasını çıkarıp düşünmesi gerekir. Hem Alevi hem Sünni kardeşlerimiz zararlı çıkacak. Alevi ve Sünni kesimlerin aralarında güzel gelişmeler var. Bunu kıskanan ya da hazmedemeyenlerin bu tahriklerine izin vermeyeceğiz.”

Dede Karabulut, Erzincan iddianamesinde yer alan, üzerine çarpı işareti konulmuş cemevi krokisini de bu çerçevede değerlendirdi. Yaşadıkları olayın da bu tarz bir planın parçası olabileceğine işaret etti. Karabulut, şöyle devam etti: “Akıllı olmak zorundayız. Birkaç gün sonra camilerin camları kırılsa misilleme yapıldı gibi gösterilebilir. Burası kozmopolit bir yer. Bu yüzden rahat provoke edilebilecek bir bölge. Hepimiz çizgimizi doğru tutmalıyız.”

Habipler Cemevi Dernek Başkanı Yılmaz Başer ise Türkiye’nin gündemindeki demokratik açılımların arefesinde böyle bir olayın yaşanmasını manidar bulduğunu belirtti. Birilerinin bu açılımlara gölge düşürmek için gelir seviyesi düşük olan Habipler Mahallesi’ni seçtiğine dikkat çeken Başer, “Bugün toplumun huzurunu bozmak isteyen, halkı galeyana getirip kendisine pay çıkarmak isteyenler var. Bizim için öncelik sağduyu.” dedi.

Bu imam benim kahramanımdır

Ahmet HAKAN / Hürriyet

İSTANBUL Sultangazi’de Habipler Cemevi’nin camları, kimliği belirsiz kişiler tarafından kırılmış.

Bu olay üzerine Habipler Kanuni Sultan Süleyman Camii imamı Ahmet Sevim, yanına cami cemaatini de alarak Habipler Cemevi’ni ziyaret etmiş.

İmam Ahmet Sevim, saldırıyı kınamış ve şöyle demiş: “Kardeşliğimiz bu tür olaylar karşısında daha da pekişmelidir.”

Fotoğrafı gördüm:
Posbıyıklı Alevi dedesi ile badem bıyıklı hocamız nasıl da hemhal olmuşlar…

Sakallı, cüppeli cami cemaati ile kasketleri başındaki cemevi cemaati nasıl kaynaşmışlar.

Bu imam benim kahramanımdır* * *

Bizde şöyle okkalı bir “Barış Ödülü” var mı?

Eğer varsa benim adayım İmam Ahmet Sevim’dir.

Eğer yoksa Başbakan Erdoğan’dan ricamdır:

Lütfen Ahmet Sevim Hoca’yı arayıp kutlayınız… Ve mümkünse onu ödüllendiriniz.

Çünkü onun yaptığı bu “süper hareket”, bin “Alevi açılımı”ndan daha muteberdir.

Ahmet HAKAN