Cami ve Cemevi Kültür Merkezi kompleksinin temeli atıldı..

Ana Sayfa » Haberler » Cami ve Cemevi Kültür Merkezi kompleksinin temeli atıldı..
Tarih : 08 Eylül 2013 - 21:22

Mamak Tuzluçayır’da inşa edilecek Cemevi ve Cami, Kültür Merkezi kompleksinin temeli, bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, CHP Milletvekili Sinan Aygün’ün de katıldığı törenle atıldı. Butona birlikte basan Bakan Çelik ve Prof. Dr. Doğan, beyaz güvercinler uçurdu. Temel atma töreninde kalabalık bir davetli grubu da hazır bulundu. 3 bin 264 metrekare alan üzerine inşa edilecek Cami- Cemevi ve Kültür Merkezi kompleksinin içinde, cami ve cemevi yan yana olacak. İçinde dede odası, imam odası, 350 kişilik konferans salonu, 350 kişilik aş evi cenaze hizmetleri için gasil hane ve morg, kurban lığlama alanı, çocuklar için okuma salonu, misafir kabul salonları, çay ve sohbet salonları olacak. Proje, Hacı Bektaş Veli Kültür Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı ile Cem Vakfı tarafından yürütülecek. Projenin finansmanını ise Alevi ve Sünni iş adamları üstlenecek. Projenin bir yıl içinde bitirilmesi planlanıyor . 8 Eylül 2013