Cem Evi İbadethanedir..

Ana Sayfa » Yazarlarımız » Cem Evi İbadethanedir..
Tarih : 05 Aralık 2011 - 16:06

Cem Evi İbadethanedir

01.11.2011 Günü Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesinin, Çankaya Cemevi Yaptırma Derneği hakkındaki kapatma davasının reddine ilişkin gerekçeli kararında, ‘Cemevleri yüzyıllardır Alevilerin ibadet yeri olarak toplumca bilinmiş ve kabul görmüştür. Derneğin tüzüğünde yazılı bulunan ‘Cemevleri ibadethanedir’ hükmü Anayasa’nın 2. maddesine aykırılık taşımadığı gibi kanunlarla da yasaklanmamıştır’ denildi.
Diğer davalara da emsal teşkil edebilecek ve mahkemece onaylanmış bu kararla birlikte Alevilerin ibadet yerinin Cem Evi olduğu isbatlanmış oluyor. Böylelikle başta elektrik, su havagazı vb. giderleri camilerinki gibi ücretsiz olabilecekir. İbadethanelere ayrılan yerlere cemevi yapılabilecektir. Ruhsat harcı gibi .. bir çok konuda ödenen gereksiz vergilerden muhaf tutulabilecektir.
Kararın ülkemiz için hayırlar vesile olmasını dilerken Alevi yolunun kardeşlik ve barıış kültürünün, bilimsel bakışın hakim olduğu evrensel bir inanç yolu olduğunu unutmamak dileğiyle hangi inançtan olursa olsun tüm yurttaşlarımızın bayramını kutlarım.
Sevgi ve saygılarımla