Dedeleri Cem Evlerinden uzaklaştırıyolar

GENEL BAŞKANLIĞINA

ANKARA

DEDELER KÖY KÖY.

İlk ismi Hubyar Eğitim Vakfı Esenyurt Örnek Cemevi, şimdiki ismi ise Alevi Kültür Dernekleri Esenyurt Örnek Cemevi olan Cem Evinin 20.08.2008 tarihinden itibaren yolumuz ve erkanımıza uygun olmak kaydı ile Dedelik Hizmetimi elimden geldiğince yerine getirmekteyim.

Dedelik Hizmetinde bulundugum Cemevimizin Yönetim kurulunu oluşturan’ ayrımcı zihniyet kendileri daha önce’de Hubyar Eğitim Vakfı yöneticileri iken Halkımızdan yalan, yanlış imza toplayarak Esenyurt belediyesine imzaları götürerek Cemevimizde ikilik yaratıp Alevi Canlarımızın birliğini bozmaya sebep olmuşlardır. Durum böyle olunca, Belediye Yönetimi ile Candaş olup Alevileri iki dere bir ortada koymuşlardır. Belediye bu acı tablomuza seyirci kalmıştır. Cemevimizin Hubyar Eğitim Vakfı Genel Başkanı Sn. Hıdır TEMEL insanımız karşı karşıya gelmesin, birliğimiz bozulmasın diye durumumuza seyirci kalan Esenyurt belediyesini mahkemeye vermiştir. Mahkeme süreci Hubyar Eğitim Vakfı ve Esenyurt Belediyesi arasında devam etmektedir.

Yolumuza Erkanımıza gönül veren, birlikten asla ödün vermeyen talip Canlarımız Cemevi yöneticilerinden şikayetçidir. Destek oldular Dede Alevi Dernekleri Genel Başkanlığna şikayet edelim dediler. Affınıza sıgınıyoruz Hızır Paşalardan daha ne kadar çekecek Aleviler.

Ozanımızın dediği gibi

Görmüyorsan gerçek olan varlıgı

Alevi olsan sünni olsan ne çıkar

sanat edinmişsen sahtekarlığı

Alevi olsan sünni olsan ne çıkar.

Şu an adı Esenyurt Alevi kültür Dernekleri Örnek Cemevi yöneticileri, Hızır paşa yandaşları hiç bir suçu olmaksızın Cemevi Dedesini Postundan kovdu. Perşembe Cemine katılmayacaksın diye kendileri tarafından Dede tehdit olundu. Haklı Davamın İkrarımın adına, kendilerini Perşemmbe Cemine Davet ettim, ama gelemezlerdi neden onlar Ceme Kurban bayramında,Hızırda,Muharrem ayında katılırlar. Hızır Paşalara akçe lazım oysa bize hırka şal gerek, yola gidecek Can gerek diyor’ Pir Sultan Abdal.

Perşembe Cemini Anadolumuzun her İl, ilçe ve köylerinden Ceme’katılan Canlarımızla,birlikte gerçekleştirdik. her kütüğün başına karımca toplanmaz bu güzelliğimizi,birliğimizi bozanları Hacı Bektaş Veli Sultana, Hubyr Dervişe Hızır Paşalarla ölümüne mücadele eden Pir Sultan Abdala, Cenabı Hakka şikayet ettik.Hz. Hüseynin bir yezidi vardı, Dünyanında bir yezidi var, Türkiyenin ellebtte yezidi var-Alevilerin’de yezidi var. Her ağacın kurdu kendinde olur, 1400’Yıllık Köklü bir çınarı kurutmasınlar. Alevi Canlarımızı üç kuruşluk menfaat uğruna’ Hızır paşalara harcatmasınlar.

DEDELERİ CEMEVLERİNDEN UZAKLAŞTIRIYORLAR.

Esenyurt Örnek Cemevinden dört yıldır uzaklaştırılmak isteniyorum Ceme gelen Canların ısrarla sahiplendikleri güçle hizmet veriyorum. Canlarla bu perşembe Cem sohbetimde paylaşmak istediğim konulardan birtaneside Canlar ben hizmetime ara veriyorum. sizleri çok seviyrum diyerek bağlamanın telinde Dsotlar sefe ile gönderin beni diye bin yıllık evimizden nasıl ayrıldığımızı sizlerle paylaşmak istiyorum ölümde var, eger ölürsem Hüseyin Çamın başkanlıgını yaptıgı Yönetim kurulu devam ettiği sürece Nacizhane bedenimi babamın köyünden kaldırsınlar, yol düşkünlerinin önünde helallık almasınlar diye vesiyet ediyorum.

Cemevlerine menfaat uğruna’şiddeti,kini,nefreti yerleştirdiler.Memleketçilik ve hemşericilik adı altında halkımızı parçaladılar, böldüler. Halkın Birlik,beraberlik duyğularını maf ettiler. Yandaş olmayan gençlerin telefonlarını kayıtlardan sildiler.Bilge insanları, halkımıza kılavuz olacak Canları Cemevine üye etmediler.

Cemevinde 20.Yıl Yönetici olmuşlar ne Ceme katılmışlar’ nede oruç tutmuşlar. Camiilerde 30 Yıl hizmet veriyor hocalar. Cemevlerinden Dedeleri uzaklaştırıyor Hızır Paşalar. Halkımız Dedemizi gönderemessiniz diyorlar, ama onlar biz yöneticiyiz bizim dediğimiz olur diyorlar, Cemevine Dede getirip Ocaksadeleri karşı karşıya tartıştırıyorlar. Canlarımızla Dedesini ayırıyorlar.

Yel Kayadan ne götürür. Yol ugruna Canı,başı vermiş Dedeler. Sağ olsunlar,var olsunlar Dedesini Sahiplendi Cemde Talipler.

İnsanlık giderken hep ileriye

bizler inadına kaldık geriye

gelmedikçe Cehalletten beriye

Alevi olsan sünni olsan ne çıkar

Bizi Cemevinden uzaklaştırmak isteyen zihniyete Cemde Pir Sultan Abdalımızın yürekli söylemini dile getirdik, biz bir gider, bin geliriz dedik.

Cemevimize ilk geldiğimde Cemevi girişinde iki levha vardı birisi Hacı Bektaş Velinin digeri Hubyarın İsimlerinden oluşmaktaydı Hızır Paşalar bu iki levhayıda kapıdan söküp attı. Cemevi Dedesi olarak ,Talip canlarla birlikte atmayın diye yalvardık.Peki cemevinin kapısına ne yazmalıydık. Üzgünüm, yıllardır bu Erkana hizmet için çalıştım.Karımca kararınca yola bir zerre hizmet için kendimi adadım. Yol düşkünlerinin yol ehlini yoldan uzaklaştıracağını hatırlayamazdım. Bu Can yola kurban olsun. Hızır Paşalar bizi Cem erkandan uzaklaştıramazlar. Dedeyi Cemden suçu götürür, onlar kendilerine baksınlar.Oysa benim suçum bu yola aşık olmam.Asla Yoldan ayrılmam, ama yol düşkünlerini Cemevleinde koymam. Orası Elinden,Belinden,Dilinden sorumlu olanlara ait Yüce bir makam.

Beni görevimden alarak Cemevimizden uzaklaştırmak isteyen işletmeci zihniyetin hiç bir inanç hizmetine ve Ceme katılmadıklarını anadolumuzun her yöresinden ceme gelen Canlarıyla birlikte, her zaman Cemde erkanda ıspatlamaya hazırız.

ASLA BEKLENTİM OLMADI

Hiçbir maddi karşılık beklemeden Dedelik hizmetimi yerine getirmekteyken neden uzaklaştırıldım neden şikayetçiyim akçe işleriye ugraş veren zihniyetten.

Hızır Paşalardan, Yezid’den.

Dağ ne kadar yüce olsa Yol üzerinden geçer. Bu yol Cümleden ulu’ elbette Canlarıyla tekrar buluşacak Erol Dede

Hal böyle olunca,aşağıda imzası bulunan Canlar Dedelik Hizmetimin devamını’istemektedirler. 20. yıldır inanç ve öğretiden hiç nasip almamış zihniyetinde gitmesini kurumumuzdan rica ederler.Yolumuzun devamı için Cem Hizmetime tekrar geri dönmem için ikrar verdiler.Gereğinin yapılması hususunu bilgilerinize arz ederim.

saygılarımla.

Alevi Kültür Dernekleri Esenyurt