Evet’ diyen Alevi yöneticileri, Alevilerin vicdanından tasfiye olmuştur.

Ana Sayfa » Genel » Evet’ diyen Alevi yöneticileri, Alevilerin vicdanından tasfiye olmuştur.
Tarih : 15 Eylül 2010 - 15:52

Ali Kenanoğlu, yaptığı açıklamada:

“Alevi kurumları Alevilerin HAYIR diyeceğini ifade ettiği zaman itirazlar gelmeye başlamıştı. Yandaş medyada boy gösteren ve siz Alevilerin tamamını temsil etmiyorsunuz deyip, Alevilerin EVET diyeceğini söyleyen, sözde Alevi Partisi ve sözde Alevi temsilcileri de çuvallamışlardır.
Örneğin EVET diyeceğini söyleyen ve gazetelere Alevilerde EVET verecek diyen, EDP Genel Başkanı Ziya Halisin köyünde büyük oranda HAYIR çıkmıştır. Fermani Altun’ un köyünde de HAYIR çıkmıştır. Yalçın Özdemir’in köyünde de HAYIR çıkmıştır. EVET ise yok denecek kadar azdır.
 EDP nin saflarına gelmeyen Alevi Kurumlarının, Alevi halkı tarafından tasfiye edileceğini söyleyecek derecede ileri giden EDP’nin Alevi yöneticileri de, bu sonuçlarla birlikte Alevi halkının vicdanlarından tasfiye edilmişlerdir. Onların son günlerde döktükleri Timsah gözyaşlarının siyasi olarak nerelere mesaj olduğunu da Aleviler iyi bilmektedir.
AKP zihniyetine ve onun hazırladığı Anayasaya topyekun HAYIR diyen Aleviler bu zihniyete güvenmemektedir. İnanmamaktadır. Güvenmesini ve inanmasını gerektiren hiçbir olumlu sonuçla da karşılaşmamıştır. Referandum süreci bu konuda iyi bir tecrübe olmuştur.”dedi.