HACI BEKTAŞ’DA GÖREVLİ REZALETİ

Ana Sayfa » Haberler » HACI BEKTAŞ’DA GÖREVLİ REZALETİ
Tarih : 19 Ağustos 2014 - 23:12

KAPAK

İstanbul Alevi Derneğimizin Semah Ekibi  ile birlikte 51. Ulusal ve 25. Uluslararası Hacıbektaş-ı Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri organizasyonlarında yer almak için Hacı Bektaş’a gittik.

Görüşmelerimizde ekibimize konaklamak için yer ayrılacağını ve herhangi bir sorun yaşanmayacağı tarafımıza belirtildi.

İstanbul Alevi Derneği Hubyar Semah Ekibimiz için yaptığımız görüşmeler sonucu programa dâhil edildi, amacımız Pir’imizin ve halkımızın huzurunda semah dönmekti.

Bu işi inancımız için yaptığımızdan kendilerinden herhangi bir ücret talebimiz olmadı.Sadece yetkililerden bir gecelik yatacak yer istedik ve kabul ettiler. Bizler de kendilerine güvenip Hacıbektaş’a gittik. Gittik ama ne yazık ki sokakta kaldık. Belediye binasında Cengiz beyle yaptığımız görüşme sonucu Cafer Tekin’e yönlendirildik ve kendisine 17 Ağustos 2014 günü saat 18.30-19.00’da görevli olduğumuzu söyledik. Cafer Tekin programa baktıktan sonra bizlere Beştaşlar’da yer ayrıldığını söyledi ve bir not yazarak bizleri Ayhan Balta’yla buluşturdu. Orada bizlere yer kalmadığını öğrendik.

Bu olay üzerine Cafer Tekin’i telefonla aradığımızda da telefonunu kapattı.

Ekibimiz mağdur ve perişan olduğundan dolayı sahne alamadan geri dönmek zorunda kaldık.

Bizlerin Semahını seyretmeye gelip Hubyar Semah Ekibimizi göremeyen Canlardan özür dileriz. Bunun sorumlusu bizler değiliz, Kültür ve Sanat Etkinlikleri düzenleyen görevlilerdir.

Bizler inançlarına sahip ve itikatlı insanlar olarak kilometrelerce uzaklıktan gelerek yolumuza hizmet etmek adına hareket ettik. Ancak ne yazık ki plan ve programdan haberi olmayan insanlar yüzünden mağdur olduk.

Bir daha böyle bir olay yaşanmaması dileğiyle bilgilerinize arz ederim

Rüştü Durna

İstanbul Alevi Derneği Başkanı