İstanbul Alevi Derneği Yönetim kurulundan Açıklama

Ana Sayfa » Genel » İstanbul Alevi Derneği Yönetim kurulundan Açıklama
Tarih : 29 Kasım 2013 - 21:21

İstanbul Alevi Derneği Yönetim kurulundan Açıklama
26 Kasım 2013 günü Beşiktaş Cemevi başkanı sayın Mehmet Arslan ve cemevi yönetici sayın İlyas Adıgüzel “Her türlü sorumluluğun kendilerine ait olduğunu” söyleyerek Derneğimizin Semah ekibinin Kurtlar Vadisi dizisinde bir sahne için bulunmasını rica ettiler.
Dizinin yönetmeniyle yaptığım konuşmada “Diziyi izlemediğimi, sadece haberdar olduğumu Alevilere yönelik kötü bir amaç için kullanmayacaklarsa dizide ekibimizle yardımcı olabileceğimizi” belirttim. Yönetmenle konuşarak “Kaçak kişinin meydanda bizler semah dönerken yapacağı saldırı sahnesine karşı olduğumu, semahı böldürmeyeceğimizi” söyledim. “Semah bitiminde dedenin dar duasından sonra bu sahnenin böyle olursa kabul edilebileceğini” söyledim. Bu konuda anlaştık.
Bu sahnenin bu konuştuğumuz biçimi dışında bir kurguya sokulursa, yani saldırı sahnesi semahın arasına sokulursa, semah bölünürse bunu inancımıza yapılan bir saldırı olacağını düşünerek uyarıyoruz. Konu ile ilgili yasal haklarımız saklıdır.29.11.2013