İstanbul Alevi Derneğinin Hubyar Cemi

Ana Sayfa » Faaliyetlerimiz » İstanbul Alevi Derneğinin Hubyar Cemi
Tarih : 04 Nisan 2010 - 10:00

İstanbul Alevi Derneği’nin 03.04.2010 Tarihin deki Pir Sultan Boğaziçi Cem Evi’nde yapılan Birlik Cemine katılan ve katkı sağlayan tüm canlarımızı yönetim kurulu olarak Hubyar aşkı ile niyaz ediyoruz.

Katılımın fazla olması bazı canlarımızın dışarıda kalmalarına neden oldu. Halkımızdan yönetim kurulu olarak özür diliyoruz..

Dedemiz Beytullah DOĞANAY kabul duasından sonra Kurban kesilmesi için dua etti. Kurban kesen ve Cem’i düzenleyen yönetim kurulumuz için rızalık aldı ve duasını etti. Daha sonra tüm hizmet sahiplerine teker teker dualarını etti. Dört ayrı zahirlerden deyişler dinledik. Mihraçlama, Kırklar Semahı, Pervaz, Şakka Suyu, Aşıkların Deyişleri Seccade, kaldırıldı. Gönüller Semahı dönüldü. Lokma duasından sonra tüm hizmetliler dualarını aldı.Cerağ söndürüldü ve giden duran duası edildikten sonra Kurban Lokması yenildi.Hubyar Dedem tüm canları tekrarına kavuştursun.