Karacaahmet Sultan

Ana Sayfa » Haberler » Karacaahmet Sultan
Tarih : 24 Eylül 2010 - 13:36

Sevgili Canlar;
Karacaahmet Sultan Dergahı; yaklaşık 600 yıllık bir dergahtır. Karacaahmet Sultan 600 yıldır insanlığa “Işık” saçıyor.  isteyenlerin yardımına koşuyor. O’ndan dün olduğu gibi bugünde sevgi, saygı ve şefkatle himmet isteyenlerin hep yanındadır.

O, dün olduğu gibi bugünde sevenlerine “Şifa” dağıtmaya devam ediyor. Bu gelenek dün olduğu gibi bugünd e su gibi akıp gidiyor. Hem de sadece; Üsküdar’da, Ocak Köyü’nde, Manisa’da, Kütahya’da, Denizli’de, Bulgaristan’da değil. Artık yeni dernek şubeleriyle de bu hizmetler devam ediyor.
Hacıbektaş Kasabasındaki Hünkar Hacı Bektaş Veli’mizin bulunduğu mekandaki “Karacaahmet Sultan Dergahı Cem ve Mihmanevi’ni de sayarsak altı şubemiz ile hizmetler devam ediyor. Mihmanevimizde ise 320 kişilik yatak kapasitesi ile konuklarımızı misafir edebiliyoruz.
Bugüne kadar görmediniz ise, İstanbul Büyük Çekmece’deki Gürpınar Şubemizi orada bulunan Cemevini mutlaka görmenizi isteriz. Gürpınar Cemevi, mahalle içinde; Cemevi, aşevi, kütüphanesi, semah eğitim odası, bağlama kurs odası, diğer hizmet ofisleri ile tertemiz pırıl pırıl, bir külliyedir. Ama mutlaka ziyaret edip, nasiplenmelisiniz.
Diğer bir şubemiz ise Ümraniye / Sarıgazi’deki şubemizdir. Şubemiz sizlere daha iyi hizmet vermek için bugünlerde adeta yeniden yapılıyor. Gürpınar Cemevi gibi Sarıgazi Şubemizin Cemevi’de dergahımızın tapulu kayıtları arasındadır. Dergahımızın diğer bir tapulu kayıtlı Cemevi şubemizde Tuzla şubemizdir.Tuzla Cemevimizin kurulu olduğu Cemevi’de pırıl pırıl mekanı ile sizlere hizmette yarışan bir şubemizdir.
Bu saydıklarımızı; Kağıthane / Sanayi Mahallesi’ndeki Şubemiz Cemevi’nden söz etmek gerekiyor. Bu şubemizde kiralık yerinde; Cemevi, aşevi, kütüphanesi ve sohbetevi ile gelen canları sıcak yuvalarında kucaklamaktadır.
Eğer bir gün yolunuz Tekirdağ / Şarköy’den geçerse dergahımızın Şarköy şubesine mutlaka uğrayınız. Yorgunluk çayınızı içip aşevinde pişen lokmayı canlarla paylaşın.
Sevgili canlar;
Dergahımız yaklaşık 600 yıllık iken derneğimiz ise; 40 yılı aşkın bir zamandır sizlere hizmet veren bir dernektir. Yaklaşık; 15.000 üyeye ve 6 şubeye sahibiz. Dergahımıza, şubelerimize kendi evimiz gibi sahip çıkalım. Bu mekanlar atalarımızdan bize mirastır. Bizde çocuklarımızın, torunlarımızın emanetine sahip çıkalım.