Ana Sayfa » Yazarlarımız » ser çeşmede bir olmak adına Hak-Muhammet-Ali yardımcımız, Hızır yoldaşımız olsun
Tarih : 05 Ocak 2015 - 17:07

İstanbul Alevi Derneği olarak bizler, Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin “Bir Olalım, İri Olalım, Diri Olalım” sözünden yola çıkarak birlik olmamız gerektiğine canı gönülden inanıyoruz. Alevi- Bektaşi toplumu olarak attığımız her adımların temelinde inanç olmalı.

Birliğin sağlanması için mutlaka kurumsallaşmalıyız. Bizlerin olmazsa olmazları olan Dede- Cem ve Semah üçgenini çok iyi kurmalıyız.

Toplum olarak çağa ve gelişen teknolojilere uygun olarak örgütlenme modeli yaratmalıyız.

Büyük şehirlerde yaşamanın zorluğu ve ortamı ne olursa olsun gençlerimizin yolumuzu öğrenmelerini ve yaşamalarını sağlamalıyız.

Aleviliği ve Bektaşiliğin yayılması ve sevilmesi yönünde çalışmalar yapan kurum ve kuruluşlara destek olmalıyız.

Kültürümüzün devam etmesi için sanatçılarımıza sonuna kadar destek verip ayakta kalabilmelerini sağlamalıyız..

Alevi-Bektaşi toplumuna destek veren görsel ve yazılı basına sahip çıkmalıyız.

Ülkeyi yönetmenin buluşma noktası olan Türkiye Büyük Millet Meclisine bizleri temsil etmeleri için yeteri kadar kişilerin gönderilmesi yolunda mücadele vermeliyiz..

Demokratik ve siyasal hak taleplerimizi daha gür sesimizle duyurmalıyız.

Cem evlerimize olan ilginin her geçen gün arttığı bir dönemde benliğimizle sarılarak buraların ibadethanelerimiz olduğunu tüm dünyaya haykırmalıyız..

İşte bu gibi çalışmalarda İstanbul Alevi Derneği yönetimi ve üyeleri olarak Alevi toplumumuzun hizmetinde olduğumuzu bildirir, ser çeşmede bir olmak adına Hak-Muhammet-Ali yardımcımız, Hızır yoldaşımız olsun diyoruz..

İstanbul Alevi Derneği Adına

Başkan Rüştü DURNA