Şişli Okmeydanı’ndaki cemevini ziyaret eden Sarıgül

Ana Sayfa » Genel » Şişli Okmeydanı’ndaki cemevini ziyaret eden Sarıgül
Tarih : 17 Eylül 2010 - 15:35

Kemal Kılıçdaroğlu’na destek veren Sarıgül, referandumda hayır diyeceğini gerekçesiyle açıkladı.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, uzlaşmayla yapılmayan anayasanın toplumun olamayacağını ifade ederek “Bu durumda toplumun kaybeden kısmını inciten, husumete, kin beslemeye ve rövanş almaya yönelten bir anayasa olur. Onun için ben bu değişiklik dayatmasına hayır diyorum.”

Şişli Okmeydanı’ndaki cemevini ziyaret eden Sarıgül’ü Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Okmeydanı Cemevi Başkanı Kamil Aykanat ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Burada konuşan Sarıgül, yapılacak olan anayasaların mutabakatla, uzlaşmayla yapılacağına dikkat çekerek, “Eğer uzlaşmayla yapılmazsa bu anayasa toplumun anayasası olmaz. O yasayı dayatanların anayasası olur. Toplumun kaybeden kısmını inciten, husumete, kin beslemeye ve rövanş almaya yönelten bir yasa olur. Ben bu değişiklik dayatmasına hayır diyorum” diye konuştu. Anayasanın aynı topraklar üzerinde, birlikte yaşamaya karar vermiş bir toplumun, birlikte yaşama sözleşmesi olduğunu belirten Sarıgül konuşmasını şöyle sürdürdü:“Bu sözleşme aynı nikâh gibidir. Tarafların rızası şarttır. Yoksa gönüllü birliktelik olmaz, ancak zoraki birliktelik olur. Şimdi önümüze, taraflardan birisi önümüze bir sözleşme getiriyor. Bir taraf ‘evet’ diyeceksin diğer taraf ‘hayır’ diyeceksin diyor. Yani nikâhta bir taraf evet diyor, diğer taraf hayır diyor. Buradan mutlu bir ev çıkar mı?” (Cumhuriyet)